Kari Bremnes

Via storebroren Ola Bremnes ble hun tidlig kjent med musikken til artister som Joni MitchellFrank ZappaDonovanLeonard CohenBob DylanSimon and GarfunkelThe BeatlesLed Zeppelin og Pink Floyd. Hun satset til å begynne med ikke på musikk, før hun som 20-åring reiste til Oslo i 1977[1]. Her begynte hun å lese med en skuespiller og jobbet på et psykiatrisk sykehus.

Kari Bremnes debuterte som plateartist med utgivelsen Folk i husan i 1980 sammen med broren Ola Bremnes. Hun medvirket også i Melodi Grand Prix 1982 med låten Romantikk. På denne tiden jobbet Kari Bremnes som journalist i Nationen og etter hvert i Aftenpostens kulturavdeling.

Det store gjennombruddet kom i 1987, med albumet Mitt ville hjerte, som også var hennes første soloalbum, hvor hun sang dikt av Tove Ditlevsen, akkompagnert av musikk komponert av Petter Henriksen og hvor Erik Hillestad og Kirkelig kulturverksted sto for utgivelsen. Mitt ville hjerte mottok Spellemannprisen samme året. Etter dette bestemte Kari Bremnes seg for å satse for fullt på musikken og det neste albumet, Blå krukke, kom i 1989. Dette albumet besto av egne tekster og var særlig preget av at Bremnes på denne tiden var gravid. Erik Hillestad sto igjen for utgivelsen.

Siden har Bremnes gitt ut en rekke album, både alene og i samarbeid med andre artister som søskene Ola og Lars BremnesLars KlevstrandOle Paus og Mari Boine. Hun har vunnet en rekke priser og har blant annet mottatt Spellemannprisen tre ganger og vært nominert til ytterligere seks Spellemannpriser. I 2018 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame etter å ha blitt nominert fire ganger.[2] Kari Bremnes har turnert i JapanTysklandFrankrike og Østerrike, og har blitt spesielt godt mottatt i Tyskland.